Nutriční hodnoty (Kulajda s houbami a ztraceným vejcem (trošku jinak))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 500 kJ / 836 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 13,81 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,28 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,53 g | 
| Tuky | 61,15 g | 
| – nasycené | 39,31 g | 
| – nenasycené | 20,90 g | 
| –– mononenasycené | 18,37 g | 
| –– polynenasycené | 2,53 g | 
| ––– omega 3 | 0,41 g | 
| Vláknina | 5,00 g | 
| Cholesterol | 192 mg | 
| Sodík | 141 mg | 
| Sůl | 0,25 g | 
| Sacharidy | 55,22 g | 
| – cukry | 12,32 g | 
| ––– laktóza | 9,82 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 hrst 1 hrst sušených hub nebo misku čerstvých | Houby sušené směs | |
| 4 lžíce 4 lžíce másla nejlépe přepuštěného | Máslo kravské | 40 g | 
| cca 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky na jíšku | Mouka pšeničná hladká | 20 g | 
| 3 3 brambůrky | Brambor zimní | 150 g | 
| cca 3/4 litru cca 3/4 litru zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 750 ml | 
| bobkový list (nemusí být) | Bobkový list sušený | |
| 250 ml 250 ml smetany nebo kysané smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce posekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g | 
| ocet nebo citronová šťáva | Ocet lihový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvá vejce (podle počtu porcí) | Vejce slepičí |