Nutriční hodnoty (Jablečný štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 050 kJ / 1 446 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,10 g |
| Tuky | 22,37 g |
| – nasycené | 7,50 g |
| – nenasycené | 12,38 g |
| –– mononenasycené | 5,97 g |
| –– polynenasycené | 6,41 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 30,60 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 209 mg |
| Sůl | 0,27 g |
| Sacharidy | 241,37 g |
| – cukry | 71,37 g |
| ––– laktóza | 18,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g jemných ovesných vloček | Vločky ovesné | 150 g |
| 100 g 100 g jahelné mouky hladké | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 400 g 400 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 400 ml |
| trochu trochu soli | Sůl mořská | |
| 1 1 polévková lžíce medu (stévie apod.) | Med nepasterovaný | |
| 1/2 1/2 kávové lžičky sody | Jedlá soda | |
| 3 3 větší jablka nakrájet na malé kousky (strouhané pouští moc šťávy) | Jablko čerstvé | 450 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| rozinky | Rozinky | |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| hnědý třtinový cukr (Stévie, sladidlo, med...) | Cukr třtinový | |
| 4 4 tenké plátky másla | Máslo kravské | 4 g |