Nutriční hodnoty (Kedluben smažený v kukuřičné strouhance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 528 kJ / 365 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,66 g |
| Tuky | 15,80 g |
| – nasycené | 3,76 g |
| – nenasycené | 7,41 g |
| –– mononenasycené | 5,67 g |
| –– polynenasycené | 1,74 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 6,15 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 241 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 28,65 g |
| – cukry | 8,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší kedluben | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 2 2 vejce (žloutky) | Vejce slepičí | 140 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce vody nebo podle potřeby | Voda | 45 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky i méně podle potřeby | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| kukuřičná strouhanka na obalení | Strouhanka kukuřičná | |
| olej (na potření pečícího papíru a pokapání kedluben) | ||
| sůl | Sůl mořská |