Nutriční hodnoty (Jablečné tiramisu s ořechovým krokantem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 897 kJ / 2 843 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,53 g |
Tuky | 179,49 g |
– nasycené | 78,58 g |
– nenasycené | 88,58 g |
–– mononenasycené | 39,46 g |
–– polynenasycené | 49,12 g |
––– omega 3 | 8,74 g |
Vláknina | 20,55 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 281 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 248,06 g |
– cukry | 227,10 g |
––– laktóza | 14,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
piškoty (máslové sušenky nebo spekulatis) | Sušenka | |
jablečný džus | Džus jablečný | |
200 g 200 g Mascarpone | Mascarpone | 200 g |
200 g 200 g tvarohu tučného | Tvaroh polotučný | 200 g |
100 g 100 g moučkového cukru resp. podle chuti | Cukr bílý | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
3-4 3-4 jablka (nakrájená na kostičky) | Jablko čerstvé | 525 g |
0,5 dcl 0,5 dcl jablečného džusu | Džus jablečný | 50 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
rozinky | Rozinky | |
-můžou být předem namočené v rumu | Rum | |
mletý hřebíček | Hřebíček | |
skořici | Skořice ceylonská | |
1,5 sáčku 1,5 sáčku dortové želatiny | Želatina cukrářská | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
10 dkg 10 dkg posekaných vlašských ořechů (nebo mandlí) | Vlašské ořechy | 100 g |
3 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý |