Domácí krtkův dort

petulen Kuchařka:

Dorty 104 názorů

592

Suroviny

Korpus:
100 ml oleje
100 g moučkový cukr
2 vejce
1 lžíce rumu
180 g polohrubé mouky
2 vrchovaté lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
125 ml mléka
Náplň:
3 banány
2 šlehačky na šlehání (500 ml)
2 ztužovač
40 g moučkový cukr
70 - 80 g čokolády na vaření
Recept si zatím oblíbilo 92 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180°C 30 minut.

  2. Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme kruh tak 1,5 cm a vnitřek vydlabeme do tvaru mísy,dno musí zůstat neporušené!!!

  3. Na náplň smísíme cukr a ztužovače a nahrubo nastrouhanou čokoládu,vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme.

  4. Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu, na ně navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček. Na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu.

Poznámka

Tento recept jsem dostala od kamarádky, doma se mi po dortu můžou utlouct.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 706 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí krtkův dort

  • AlčaM. AlčaM.(neregistrovaný)

    Vynikající, vždycky se povedl! Banán do šlehačky nedávám, protože mám ráda smetanovější chuť, a nepoužívám ztužovač, jinak jdu přesně podle receptu. Je skvělý a nedá moc práce. Díky!! :-K

    Odpovědět

  • Jituš Jituš(neregistrovaný)

    Super recept. Nenašla jsem v obchodě 500ml šlehačky tak jsem kupovala 250ml a koupila jsem jen 3 (celkem 750ml) a přišlo mi, že jí i tak bylo zbytečně moc. Příště dám jen 2× 250ml a rozmixuji do ní i banán, aby měla více chuti ;-) jinak ztužovač jsem nepoužila a v pohodě ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Anonym:
    No, půjde:-8
    Ztužovač vůbec nepoužívám:-)
    Použijte co nejtučnější šlehačku:yes:
    Není zač:-K

    Odpovědět

  • Anonym Anonym(neregistrovaný)

    Myslíte že půjde když použiju smetanu ke šlehání a nedám tam ztužovač?
    Děkuju předem za odpověď

    Odpovědět

  • Anice Anice(neregistrovaný)

    Čauky, zdědila jsem po mojí praprababičce recept na naprosto luxusní krtkův dort, recept najdete zde:
    http://krasna-anice.blog.cz/1702/recept-krtkuv-dort <3<3<3

    Odpovědět

  • La Furi Roja La Furi Roja

    Marie: Vůbec mi tam to aroma nechybí, když se peče den předem tak to ty banány provoní :) dnes ho peču tenhle měsíc potřetí, dvakrát si ho vydupal přítel protože krtkův dort miluje a teď ho peču babičce na oslavu :) je vážně skvělý a rychlý :-D

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    La Furi Roja: Pokud chcete banánové aroma stačí jeden banán rozmačkat do šlehačky a je to mnohem lepší než u kupovaného ;-)

    Odpovědět

  • La Furi Roja La Furi Roja

    Výborný ! Téměř jako ten z krabice, s tím roz dílem, že v krabici je ve směsy na šlehačku nějaké banánové aroma. Když si spočítáte, kolik ušetříte a navíc víte, co v tom je :) moc dobrý a ani to nezabere moc času a práce :)) :-*

    Odpovědět

  • Monulinka59 Monulinka59

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Je výborný :yes:

    Odpovědět

  • Anička Anička(neregistrovaná)

    Dort je super<3- Asi nejlepší co jsem kdy zkoušela

    POZNÁMKA: bez rumu je taky skvělý :-D:-8:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Zdravím a přidávám svoji zkušenost.
    Tento dort peču jako narozeninový synům a i když jsou dospělí,stále jej vyžadují jako vzpomínku.....
    Šlehačky nesladím,nedávám ani ztužovač,je možné dát hladkou mouku,pro ty co mají rádi těsto jemnější......
    Vždy se povede ,nevadí,když je korpus nižší.....
    Jana:-)

    Odpovědět

  • martinka martinka(neregistrovaná)

    Krtkův dort je vynikající jiný nedelam...

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Já už jiný nedělám :-) Je jednoduchý a výborný! :yes::yes::yes::-D Nevidím důvod kupovat připravené směsi. Paráda!

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Dobrý den, právě jsem upekla korpus. Ale korpus se mi zdá dost nízký. Suroviny jsem dala v přesném popsaném množství. Dortovou formu mám průměrem 26 cm a očekávala jsem že korpus nakyne. Ale jaksi je nízko..:-Shttp://www.toprecepty.cz/recept/8360-domaci-krtkuv...

    Odpovědět

1 2 3 4 6 7

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo