Domácí krtkův dort

petulen Kuchařka:

Dorty 93 názorů

Také se pochlubím
576
Recept si zatím oblíbilo 76 kuchařů

Suroviny

Korpus:
100 ml oleje
100 g moučkový cukr
2 vejce
1 lžíce rumu
180 g polohrubé mouky
2 vrchovaté lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
125 ml mléka
Náplň:
3 banány
2 šlehačky na šlehání (500 ml)
2 ztužovač
40 g moučkový cukr
70 - 80 g čokolády na vaření
Recept si zatím oblíbilo 76 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180°C 30 minut.

  2. Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme kruh tak 1,5 cm a vnitřek vydlabeme do tvaru mísy,dno musí zůstat neporušené!!!

  3. Na náplň smísíme cukr a ztužovače a nahrubo nastrouhanou čokoládu,vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme.

  4. Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu, na ně navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček. Na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu.

Poznámka

Tento recept jsem dostala od kamarádky, doma se mi po dortu můžou utlouct.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 386 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí krtkův dort

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Zdravím a přidávám svoji zkušenost.
    Tento dort peču jako narozeninový synům a i když jsou dospělí,stále jej vyžadují jako vzpomínku.....
    Šlehačky nesladím,nedávám ani ztužovač,je možné dát hladkou mouku,pro ty co mají rádi těsto jemnější......
    Vždy se povede ,nevadí,když je korpus nižší.....
    Jana:-)

    Odpovědět

  • martinka martinka(neregistrovaná)

    Krtkův dort je vynikající jiný nedelam...

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Já už jiný nedělám :-) Je jednoduchý a výborný! :yes::yes::yes::-D Nevidím důvod kupovat připravené směsi. Paráda!

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Dobrý den, právě jsem upekla korpus. Ale korpus se mi zdá dost nízký. Suroviny jsem dala v přesném popsaném množství. Dortovou formu mám průměrem 26 cm a očekávala jsem že korpus nakyne. Ale jaksi je nízko..:-Shttp://www.toprecepty.cz/recept/8360-domaci-krtkuv...

    Odpovědět

  • Luciperka15 Luciperka15

    mohu doporučit dneska dělám prvně a zatím se mi i daří zítra už nezbyde;-):-D

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Recept super,když ho peču ráno odpoledne se už může krájet a pochutnat si na něm,pokud ho dělám k nějaké příležitosti,dělám ho den předem,pokud někdo nemusí moc šlehačku stačí i jedna a nic se tím nepokazí,je prostě úžasnej,,,upečený korpus je nižší tak to mám být to pro někoho kdo ho bude teprve zkoušet takže nic nepřipékat.

    Odpovědět

  • Kamila a Lukáš Kamila a Lukáš(neregistrovaný)

    Zkoušeli jsme se 750 ml mléka. A po 5ti hodinách v troubě se nic nestalo... Měli jsme asi špatné máslo. :-//

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Skvělý recept, dala jsem jenom jeden ztužovač a dort se povedl na jedničku :-K

    Odpovědět

  • Barrusa Barrusa

    supr recept..pridavam foto s lentilkama :)

    Odpovědět

  • DitaD DitaD

    DitaD: Nakonec vše dobře dopadlo :) Velikost ok, dozdobeno jahodami a oslaveno s ohňostrojovou fontánkou uprostřed. Foto přidávám.

    Odpovědět

  • DitaD DitaD

    Zdravím příznivce krtčích hromádek :) Včera jsem upekla poprvé korpus na tento dortík a dnes jej budu plnit - mám dotaz - zdá se mi příliš nízký, nevím, jestli nemám ještě připéct, jakou velikost formy používáte? Já mám 26... A dort chystám až na páteční odpoledne, doufám, že od večera vydrží v pohodě v lednici a že šlehačka "nečapne" - jak dlouho chladíte dort vy?

    Odpovědět

  • lasicka lasicka

    Honza:Honzo snad se Petulen neurazí,že odpovídám za ni.....je to 500ml dohromady;-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Prosím, ty šlehačky, je to myšleno 2*500 ml a nebo 2 a aby daly dohromady 500 ml? Díky

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    V neděli se chystám ho péct pro přítele k dvacetinám tak snad nic nepokazím :-))držte palce!

    Odpovědět

  • ka.bednarkova ka.bednarkova

    :yes::yes::yes::yes: úžasný, výborný a nepopsatelně dobrý. :yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo