Nutriční hodnoty (Bosáky - knedlíky napůl ze syrových a napůl z vařených brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 554 kJ / 1 327 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 9,06 g |
| – nasycené | 1,82 g |
| – nenasycené | 3,50 g |
| –– mononenasycené | 2,80 g |
| –– polynenasycené | 0,70 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 191 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 256,30 g |
| – cukry | 15,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
| hladká mouka (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská |