Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s červenou řepou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 273 kJ /
304 kcal
Bílkoviny7,42 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,42 g
Tuky0,79 g
– nasycené0,60 g
– nenasycené1,77 g
–– mononenasycené0,30 g
–– polynenasycené1,48 g
––– omega 30,03 g
Vláknina15,41 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 251 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy60,83 g
– cukry13,88 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
olivový olej (nebo slunečnicový) Olej olivový
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
4 4 brambory (400 g) Brambor zimní 200 g
1 1 menší cuketa Cuketa čerstvá 100 g
3 3 červené řepy vařené Červená řepa čerstvá
1 1 menší pórek Pórek čerstvý
1-1,5 litru 1-1,5 litru zeleninového vývaru (může být i z kostky) Vývar zeleninový 1250 ml
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
2 lžíce 2 lžíce nastrouhaného křenu Křen čerstvý 30 g
libeček Libeček čerstvý
mletý kmín Kmín mletý
pepř z mlýnku Pepř černý
ocet (nebo citronová šťáva) Ocet lihový
cukr Cukr bílý
petrželka Petržel nať čerstvá
nastrouhaný křen Křen čerstvý
zakysaná smetana nebo bílý jogurt Smetana kravská zakysaná 12%
pažitka Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.