Pekáček Adama Richmana

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: 90 minut 4-6 porcí Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

Maso:
500 g bůčku
500 g vepřových žebírek
2 paprikové klobásy
300 g moravského uzeného
1 cibule
mletá paprika
sůl
pepř
voda
Příloha 1:
1 kg brambor
voda
sůl
máslo
Příloha 2:
1 sklenice červeného sterilovaného zelí
1 červená cibule
sádlo
sůl
kmín
citron
cukr
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a opaprikujeme. Maso i uzeniny dáme do pekáčku. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a při teplotě 180°C pečeme do zlatova. Maso vyjmeme a nakrájíme. Výpek slijeme do kastrůlku a ještě na plotně prohřejeme a zahustíme tmavou jíškou.

  2. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu poté slijeme. K bramborám přidáme máslo a rozšťoucháme.

  3. Na sádle zesklovatíme cibuli, přidáme zelí i s nálevem a dusíme do měkka. Před dokončením doladíme chuť citronem a cukrem. Vše naskládáme na mísu a podáváme i se sósem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pekáček Adama Richmana

  • Evženie Evženie(neregistrovaný)

    Musí to chutnat úpně fantasticky,zahrnu do svátečních jídel.:-p

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • senky senky

    :yes::yes: Představím si velký pekáč plný masa, kolem stolu dobrou partu a štěně piva :-D:-D navrhnu manželovi, až zase budou s bývalými spolužáky hrát taroky:-p;-)

    Odpovědět

  • Evosheek Evosheek(neregistrovaný)

    Petra z metra: Díky za upozornění! Hned to opravím!

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Asi bych ochutnala od všeho kousíček a ještě by hodně zůstalo na talířku. Musí to být velmi syté a velmi chutné :-p:-p

    Odpovědět

  • Petra z metra Petra z metra(neregistrovaná)

    Nechapu proc "i uzeniny osolíme" ??? Zdaji se vam uzeniny malo slane??? Bucek se pece 1 - 1,5h, jak asi vypadaji potom klobasky, ktere se pekly takovou dobu??? :-//

    Odpovědět

  • Zuza Zuza(neregistrovaná)

    Hmmm, pekáček light,....ale :yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    určitě bych si moc pochutnala:yes::-D

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

  • cathleen cathleen(moderátorka)

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

  • hosta hosta

    Něco podobného dělávali kdysi u Schnellů, říkali tomu "Selský talíř" a bylo to moc dobré:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivo, tak to je něco zcela podle mého gusta a 9.bod:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já také dělám nejraději vše v jednom, i s přílohou. ;-):-p:-p:yes::yes:, jinak takto přesně udělat nemohu, ale je to velmi variabilní způsob receptu :yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Takovéhle pekáčky mám nejradši, taky je ráda dělám, je to vše v jednom a chutná i vypadá bezvadně:-K;-):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krkovička pro adama pekáčky vše v jednom pekáček vepřovy pekáček maso pro adama zeli adama