Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 002 kJ / 4 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,43 g |
Tuky | 263,85 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 6,32 g |
Sůl | 15,22 g |
Sacharidy | 381,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny uložíme do pekárny v pořadí:
Vlažné mléko, lehce rozšlehaná vejce, nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené máslo, mouka, do jednoho rohu nádoby sůl a do druhého rohu nádoby cukr a droždí. Necháme na program "kynutá těsta" vypracovat vláčné těsto. Po vykynutí rozválíme na obdélník o síle cca 1 cm. Krok 2: Poklademe šunkou, posypeme mozzarellou natrhanou na malé kousky a posypeme bazalkou (já na ni zapomněla). Krok 3: Smotáme do závinu, ten v polovině podélně rozkrojíme, zamotáme do copu a stočíme do věnce. Krok 4: Necháme ještě cca 45 minut kynout, pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi 25 minut. Krok 5: Pak posypeme připraveným nastrouhaným parmazánem a dopečeme. Propečenost vyzkoušíme špilektestem.
Vlažné mléko, lehce rozšlehaná vejce, nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené máslo, mouka, do jednoho rohu nádoby sůl a do druhého rohu nádoby cukr a droždí. Necháme na program "kynutá těsta" vypracovat vláčné těsto. Po vykynutí rozválíme na obdélník o síle cca 1 cm. Krok 2: Poklademe šunkou, posypeme mozzarellou natrhanou na malé kousky a posypeme bazalkou (já na ni zapomněla). Krok 3: Smotáme do závinu, ten v polovině podélně rozkrojíme, zamotáme do copu a stočíme do věnce. Krok 4: Necháme ještě cca 45 minut kynout, pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi 25 minut. Krok 5: Pak posypeme připraveným nastrouhaným parmazánem a dopečeme. Propečenost vyzkoušíme špilektestem.
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šunkový brioškový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ppV
Moje poznámka
Šunkový brioškový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ppV
Nejnovější recepty
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 32 minutami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 14 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 23 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy
Renata1988 před 5 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 7 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 7 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 12 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 13 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 15 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 16 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 16 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 17 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 17 hodinami
Tématické fráze:
brioškový chléb,
plněný brioškový věnec,
brioškový chléb recept,
šunkový copy,
brioskovy chleba,
apetit plněné chlebové kousky,
věnec s mozzarelou a bazalkou,
brioškový chléb mouka,
věnec s bazalkou a mozzarelu apetit,
chlebový brijoškový věnec,
kynuty venec s mozzarellou apetit,
kynuty venec s mozzarelou,
plňený brioškový věnec apetit,
apetit recepty na chleba,
apetit recepty na chleba
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
máslo,
mléko,
sůl,
droždí sušené,
vejce,
vejce,
cukr,
šunka,
sýr mozzarella,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (16)
Je dobrý i ke snídani druhý den