Nutriční hodnoty (Nadýchaná Bailey’s pěna)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 187 kJ / 1 718 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,40 g |
| Tuky | 117,90 g |
| – nasycené | 78,00 g |
| – nenasycené | 35,78 g |
| –– mononenasycené | 31,80 g |
| –– polynenasycené | 3,98 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 6,60 g |
| Cholesterol | 375 mg |
| Sodík | 116 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 146,45 g |
| – cukry | 136,85 g |
| ––– laktóza | 11,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 plátky 3 plátky želatiny (nebo 3 lžičky želatiny práškové) | Želatina vepřová | |
| 2 lžíce 2 lžíce studené vody | Voda | 36 ml |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku vařící vody | Voda | 62.5 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 2 lžíce 2 lžíce holandského kakaa | Kakao prášek | 30 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku studené smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 375 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku studeného Bailey´s(nebo vaječňáku, čokolikéru..) | ||
| 1 1 vanilkový cukr (nebo vanilkový extrakt, vyškrábaný lusk..) | Cukr vanilkový |