Nutriční hodnoty (Tuřínový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 119 kJ / 267 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,28 g |
| Tuky | 16,89 g |
| – nasycené | 3,80 g |
| – nenasycené | 8,46 g |
| –– mononenasycené | 6,63 g |
| –– polynenasycené | 1,83 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 264 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 9,20 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 tuřínu velikost zhruba jako středně velký grep | Tuřín čerstvý | |
| zeleninová směs Moravanka nebo Kunovjanka | Mrkev mražená | |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sterilizovaný hrášek nebo mražený hrášek | Hrášek zelený sterilovaný | |
| 2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 3 kusy 3 kusy kozích rohů | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tatarská omáčka | Tatarská omáčka | |
| olej | Olej řepkový |