Nutriční hodnoty (Pečený hovězí krk s bramborovo-celerovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 866 kJ / 2 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 198,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 176,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,86 g |
| Tuky | 167,44 g |
| – nasycené | 73,40 g |
| – nenasycené | 37,71 g |
| –– mononenasycené | 30,73 g |
| –– polynenasycené | 6,98 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 63,65 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 72,50 g |
| – cukry | 41,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězího krku | Hovězí krkovice | 800 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 250 g 250 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) | Mrkev čerstvá | 250 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 200 ml 200 ml dobrého červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| vývar nebo voda na podlévání | Vývar hovězí | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nové koření | Nové koření | |
| špetka špetka chilli | Chilli paprička sušená | |
| pepř | Pepř černý | |
| brambory | Brambor zimní | |
| celer (v poměru 1:1) | Celer bulva čerstvá | |
| smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| máslo | Máslo kravské | |
| libeček čerstvý nebo sušený | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |