Nutriční hodnoty (Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 542 kJ / 1 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,43 g |
| Tuky | 89,02 g |
| – nasycené | 27,48 g |
| – nenasycené | 55,76 g |
| –– mononenasycené | 48,40 g |
| –– polynenasycené | 7,36 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 16,48 g |
| Cholesterol | 402 mg |
| Sodík | 494 mg |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 51,03 g |
| – cukry | 38,50 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 500 g |
| 150-200 ml 150-200 ml červeného vína | Víno červené suché | 175 ml |
| 120 g 120 g cibule | Cibule čerstvá | 120 g |
| 120 g 120 g mrkve | Mrkev čerstvá | 120 g |
| 120 g 120 g celeru | Celer bulva čerstvá | 120 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| necelá necelá lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
| 200 ml 200 ml koncentrátu z rajčat (rajčatové sugo di pomodoro domácí výroby) | Džus rajčatový | 200 ml |
| 100 ml 100 ml vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |