Nutriční hodnoty (Parmezánové rizoto se slávkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 7 049 kJ / 1 685 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,22 g |
| Tuky | 59,50 g |
| – nasycené | 38,15 g |
| – nenasycené | 20,73 g |
| –– mononenasycené | 18,58 g |
| –– polynenasycené | 2,15 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 179 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,09 g |
| Sacharidy | 246,86 g |
| – cukry | 13,06 g |
| ––– laktóza | 0,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g rýže arborio | Rýže bílá | 300 g |
| 2 plechovky 2 plechovky slávky v marinádě Calvo | ||
| 450 ml 450 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 450 ml |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 1 dcl 1 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| strouhaný parmezán | Parmezán | |
| čerstvě nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |