Nutriční hodnoty (Jáhelník s ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 987 kJ / 2 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,26 g |
| Tuky | 37,18 g |
| – nasycené | 9,34 g |
| – nenasycené | 20,05 g |
| –– mononenasycené | 11,38 g |
| –– polynenasycené | 8,68 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 850 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 367,79 g |
| – cukry | 140,61 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g jáhel (v suchém stavu) | Jáhly | 300 g |
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 3 3 velké blumy (nebo jakékoliv jiné ovoce) | Bluma čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných oříšků | Lískový ořech | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá |