Nutriční hodnoty (Jednoduchý salát z červené řepy se slunečnicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 070 kJ / 256 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,93 g |
| Tuky | 23,95 g |
| – nasycené | 3,08 g |
| – nenasycené | 20,27 g |
| –– mononenasycené | 10,96 g |
| –– polynenasycené | 9,31 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 6,22 g |
| – cukry | 0,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 menší červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa nebo lžička citronové šťávy | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| 5 lístků 5 lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| balkánský sýr | Sýr balkánský (50% t. v s.) | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |