Nutriční hodnoty (Jednoduchý salát z červené řepy se slunečnicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 1 070 kJ / 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,93 g |
Tuky | 23,95 g |
– nasycené | 3,08 g |
– nenasycené | 20,27 g |
–– mononenasycené | 10,96 g |
–– polynenasycené | 9,31 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 6,22 g |
– cukry | 0,45 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 menší červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce vinného octa nebo lžička citronové šťávy | Ocet vinný bílý | 20 ml |
5 lístků 5 lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
balkánský sýr | Sýr balkánský (50% t. v s.) | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |