Srdíčková smetanová omáčka

L.e.n.k.a Kuchařka: L.e.n.k.a

Doba přípravy: 1 hod. 5-6 porcí Omáčky 15 názorů

Suroviny

600 g kuřecích srdíček
sůl
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
2 lahůdkové cibulky nebo 1 menší obyčejnou cibuli
1/8 celeru
2 petržele
2 mrkve
olej
1/2 malé skleničky halali
1 lžíce petrželky
12% smetana
cukr
instantní jíška
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí srdíčka omyjeme, dáme je do hrnce s vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme doměkka. Já je vařila asi 25 minut v papiňáku.

  2. Cibuli si nakrájíme nadrobno, ostatní zeleninu na proužky, vše orestujeme a zalijeme vývarem ze srdíček. Do omáčky přilijeme 1/2 skleničky halali, dochutíme cukrem dle chuti a lžící na jemno nasekané petrželky.

  3. Srdíčka pokrájíme na menší kousky a vrátíme je do omáčky. Omáčku přivedeme k varu, zahustíme, přilijeme smetanu a stáhneme z ohně. Nejlepší přílohou je knedlík.

Poznámka

Omáčka může připomínat svíčkovou, ale není to svíčková.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srdíčková smetanová omáčka

  • Alexiss Alexiss

    neregistrovaný: Nechápu, proč jste se do toho coby zkušená kuchařka tedy pouštěla, když se Vám zdá recept špatný od začátku. Zkušená kuchařka si jej přizpůsobí. ;-)
    Restovaná zelenina má v omáčce úplně jinou a lepší chuť, než jen uvařená. :-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    neregistrovaný:já bych to tak přísně nehodnotila,každý si může recept trošku upravit podle svého;-)

    Odpovědět

  • neregistrovaný neregistrovaný(neregistrovaný)

    tak tenhle recept je špatný od začátku do konce!!! Už ho nikdy dělat nebudu. Není tu napsané kolik vody, takže ve výsledku to byla spíš polívka než omáčka (souhlasím s jehlankou 73) a to jsem malý hrnec. Cukr to úplně chuťově zničil, i když jsem dala malou lžičku. A ten kdo to dělal, tak není moc zkušený kuchař, protože je naprosto zbytečné srdce vytahovat a znovu dávat do "omáčky", když si je hned v syrovém stavu nakrájím. Stejně tak nevidím důvod proč restovat mrkev, petržel a celer. Kdyby se zelenina dala rovnou k nakrájeným srdcím, tak recept netrvá hodinu a půl...snaha dobrá, ale už radši nevařte veřejně!

    Odpovědět

  • janouskovi703@seznam.cz janouskovi703@seznam.cz(neregistrovaný)

    Ahoj, konečně něco dobrého tak jdu nato:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Leni, tak tohle také můžeme :-D:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Simona Kucerova: Simi, já na omáčky také dělám klasickou jíšku. Jen když chci zahustit nějaký sos, tak tam použiji tu instantní. I na polévku dělám raději klasickou. ;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    :-O:-p:yes: Pěkný recept +

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    My sice vnitřnosti nejíme, ale ta omáčka vypadá skvěle. Halali jsem objevila poměrně nedávno, ale moc jsem si ho oblíbila...:yes: +

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Simona Kucerova: :-)Jasan, Simčo, mně taky ne. Ale Lenka není jediná, kdo tady používá instantní jíšku;-)Pokud si tím usnadňuje vaření, proč ne? Ten, kdo ji použít nechce, udělá si svoji:-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To nemusí být špatné,asi bych taky dala do základu též Halali a já dělám jíšku klasicky,mne ta instantní nechutná,nevím proč tak to mám já.;-);-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    jehlanka73: :-O Pročpak by to neměla být omáčka?
    Maso z jakýchkoliv srdíček je pěkně pevné, máme ho moc rádi:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-pDělávám podobně,ale z vepřových srdíček:-)Už jsem vařila z drůbežích,ale je to hrozná"piplačka"je pak nakrájet:-8Dávám si trošku zeleniny bokem a zbytek ponorným mixerem rozmixuju.Halali přidávám hned,jak píše Jana Remková:-*
    Za príma chuť,kterou znám posílám další+bodík:yes:

    Odpovědět

  • jehlanka73 jehlanka73

    Tohle, že je omáčka?????:-//

    Odpovědět

  • L.e.n.k.a L.e.n.k.a(neregistrovaná)

    Taky by to šlo

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já bych to Halali dala už do základu a dusila bych srdíčka s cubulkou a Halali.

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčka ze srdíček omáčka z vnitřností omáčka z kuřecích srdíček smetanová omáčka omáčky z vnitrnosti kuřecí srdíčka omáčka smetanové omáčky vaření smetanová omáčka recept smetanová omáčka se srdíčky smetanová omáčka z kuřecích srdíček omáčka s vnitřností kuřecí srdíčka na smetaně smetanová omáčka z vnitřností vepřová srdíčková omáčka omačka se srdiček srdíčková polévka recept na srdíčkovou omáčku smetanová omáčka ze srdíček svickova ze srdicky omáčka se srdíčky

Zapomněl/a jsem heslo