Nutriční hodnoty (Jehněčí na švestkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 654 kJ / 873 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,89 g |
| Tuky | 50,05 g |
| – nasycené | 13,00 g |
| – nenasycené | 35,27 g |
| –– mononenasycené | 26,04 g |
| –– polynenasycené | 9,22 g |
| ––– omega 3 | 2,84 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 79,10 g |
| – cukry | 62,27 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 jehněčího hřbetu | ||
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 12 12 rozpůlených a vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 240 g |
| 1 kousek 1 kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
| 5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mleté černé koření | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
| 1-1,5 dl 1-1,5 dl bílého vína | Víno bílé suché | 125 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu |