Nutriční hodnoty (Rukolová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 930 kJ / 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,57 g |
| Tuky | 59,34 g |
| – nasycené | 38,22 g |
| – nenasycené | 19,71 g |
| –– mononenasycené | 17,71 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 11,31 g |
| Cholesterol | 187 mg |
| Sodík | 123 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 26,02 g |
| – cukry | 13,95 g |
| ––– laktóza | 9,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 balení 1 balení rukoly i lehce zvadlé | Rukola čerstvá | 125 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 plná lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 ml 50 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
| 150 ml 150 ml mléka + podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| čajová lžička lžička bazalkového pesta | Pesto bazalkové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| kousek kousek parmazánu na posypání | Parmezán |