Nutriční hodnoty (Frenštátské škračky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 502 kJ / 1 554 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 127,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,90 g |
| Tuky | 63,68 g |
| – nasycené | 16,71 g |
| – nenasycené | 28,81 g |
| –– mononenasycené | 22,21 g |
| –– polynenasycené | 6,60 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 22,96 g |
| Cholesterol | 3,78 g |
| Sodík | 894 mg |
| Sůl | 1,95 g |
| Sacharidy | 99,50 g |
| – cukry | 12,88 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6-8 6-8 brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 6-8 stroužků 6-8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 49 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sádlo na smažení | Sádlo vepřové | |
| 1/2 kg 1/2 kg kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| sádlo na restování | Sádlo vepřové |