Zelánky

Hanulka21 Kuchařka:

Slané pečivo 24 názorů

526

Suroviny

mouka hladká 300 g
sušené droždí nebo kostička
trochu soli
mléko
3 lžíce oleje
1 vejce
náplň
sklenice sterilovaného zelí
15 dkg špeku
15 dkg uzeniny
špetka pepře
2 lžíce mouky
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, droždí, mléka a oleje uděláme vláčné těsto a necháme kynout, mezitím na pánvičce opečeme špek a uzeninu a přidáme pokrájené sterilované zelí a podusíme, nakonec zahustíme 2 lžícemi hladké mouky, aby se to lépe spojilo.

  2. Z vykynutého těsta uděláme placičky, které naplníme náplní, potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat kmínem, na chvíli ještě necháme vykynout a pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Zelánky můžeme jíst jak teplé tak podávat při posezení s přáteli k vínku a pivku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 119 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelánky

  • chumchalka@seznam.cz chumchalka@seznam.cz

    Smíšek:Souhlasím, mě se také povedly, vypadaly přesně jako ty na fotce. Já použila 0,5 kg kysaného zelí a přidala cibulku a bylo to božské. Byužel už jen bylo!!!:-)

    Odpovědět

  • Smíšek Smíšek(neregistrovaný)

    jsou výborný :yes::yes::yes::yes: teda byly výborný :-D už jsou totiž fuč :yes:

    Odpovědět

  • Smíšek Smíšek (neregistrovaný)

    vypadá to skvěle:yes: jdu na to :-) jsem zvědavá :-)) sice náplň bude z hlávkového zelí, ale to bude taky dobrý ;-)

    Odpovědět

  • teniska teniska

    Něco pro mého tátu;-) upekla jsem a táta si ještě stěžoval, že je toho málo:-D super;-) +24:yes:

    Odpovědět

  • Papunka Papunka

    Jedním slovem krása :yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Hani, proč je ten recept zařazen do studené kuchyně?
    Jinak je pěkný, posílám bod.:yes::-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Jen se po nich zaprášilo.

    Odpovědět

  • Hanulka21 Hanulka21(autorka receptu)

    Ivano, u nás se droždí prodává balené v kostičkác 42g a volné už se pomalu nesežene, tak kostička je pro nás známá už jako míra a mléka kolik??? snad jsi dělala někdy kymuté těsto na buchty či knedlíky..záleží i na typu mouky a velikosti vejce kolik toho pojme a někdo dělá těsto tužší a někdo řídší jak kdo má rád..stačí se podívat do jakékoliv kuchařky kde popisují kynuté těsto...:-?:-*

    Odpovědět

  • ivana ivana(neregistrovaná)

    je to bohuzel psano jen pro ty co ziji v cz nas co jsme venku a obcas si taky chceme neco zdomoviny uklohnit vzdy rozcili pojmy jako mleko?!?,kostecka? sklenice!a hadej kolik gramu ,litru to asi je.zvlast pro zacinajiciho jako jsem ja. :-/

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Jejda, to bych si teď hned jeden dala, ty jsou moc dobrý.

    Odpovědět

  • Hanulka21 Hanulka21(autorka receptu)

    jsem ráda, že chutnalo a vydrží , když se nesní i 3 dny měkké, tak se dají na nějaké posezení upéci dopředu a není pak vše na poslední chvíli...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Bezvadný receptík - ozkoušeno, upečeno, mouku jsem míchala se špaldovou, sypala slunečnicí - pečeno z 1,5 dávky :-p:yes:+ bodík

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Bezva recept a hezké fotky.Hanulko jsi šikulka.Dávám boďana a čauky.:yes::-)):-D

    Odpovědět

  • Hanulka21 Hanulka21(autorka receptu)

    zelí je jedno jaké,když nakládám zelí a mám čerstvě nakrouhané tak použiji a podusím a nakyselím syrové a kdo má rád kyselejší tak může kysané...a mléko podle toho kdo má rád tuhé těsto, já radši dělám řídké, sice mi "teče" mezi prsty a špatněji se zabaluje, ale je to měkkčí a když jich dělám více tak i 3 den jsou měkké. Jak je kdo zvyklý, jako na buchty...

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Hanuli, jen bych se zeptala, jestli to nevadí, kolik toho mléka? Hrnek? Díky!!!:-)A ještě snad, to zelí pouze sterilované, nebo může být i kyselé?

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kolik je dkg gramů kolik je 20dkg kolik je 50dkg 20 dkg je kolik gramů 50dkg kolik je 15dkg gramů kolik je 20dkg gramu 25 dkg na gramy kolik je 50 dkg mail tso.sk loc:cz kolik je 50 gramu kolik je 30 dkg kolik má dkg gramů kolik je 20 dkg 20 dkg na gramy kolik je 50dkg gramů kolik je 15dkg kolik je 30 dkg gramů 50 dkg je kolik gramů 50dkg na gramy

Zapomněl/a jsem heslo