Zelánky

Hanulka21 Kuchařka:

Slané pečivo 24 názorů

526

Suroviny

mouka hladká 300 g
sušené droždí nebo kostička
trochu soli
mléko
3 lžíce oleje
1 vejce
náplň
sklenice sterilovaného zelí
15 dkg špeku
15 dkg uzeniny
špetka pepře
2 lžíce mouky
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, droždí, mléka a oleje uděláme vláčné těsto a necháme kynout, mezitím na pánvičce opečeme špek a uzeninu a přidáme pokrájené sterilované zelí a podusíme, nakonec zahustíme 2 lžícemi hladké mouky, aby se to lépe spojilo.

  2. Z vykynutého těsta uděláme placičky, které naplníme náplní, potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat kmínem, na chvíli ještě necháme vykynout a pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Zelánky můžeme jíst jak teplé tak podávat při posezení s přáteli k vínku a pivku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 119 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelánky

  • chumchalka@seznam.cz chumchalka@seznam.cz

    Smíšek:Souhlasím, mě se také povedly, vypadaly přesně jako ty na fotce. Já použila 0,5 kg kysaného zelí a přidala cibulku a bylo to božské. Byužel už jen bylo!!!:-)

    Odpovědět

  • Smíšek Smíšek(neregistrovaný)

    jsou výborný :yes::yes::yes::yes: teda byly výborný :-D už jsou totiž fuč :yes:

    Odpovědět

  • Smíšek Smíšek (neregistrovaný)

    vypadá to skvěle:yes: jdu na to :-) jsem zvědavá :-)) sice náplň bude z hlávkového zelí, ale to bude taky dobrý ;-)

    Odpovědět

  • teniska teniska

    Něco pro mého tátu;-) upekla jsem a táta si ještě stěžoval, že je toho málo:-D super;-) +24:yes:

    Odpovědět

  • Papunka Papunka

    Jedním slovem krása :yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Hani, proč je ten recept zařazen do studené kuchyně?
    Jinak je pěkný, posílám bod.:yes::-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Jen se po nich zaprášilo.

    Odpovědět

  • Hanulka21 Hanulka21(autorka receptu)

    Ivano, u nás se droždí prodává balené v kostičkác 42g a volné už se pomalu nesežene, tak kostička je pro nás známá už jako míra a mléka kolik??? snad jsi dělala někdy kymuté těsto na buchty či knedlíky..záleží i na typu mouky a velikosti vejce kolik toho pojme a někdo dělá těsto tužší a někdo řídší jak kdo má rád..stačí se podívat do jakékoliv kuchařky kde popisují kynuté těsto...:-?:-*

    Odpovědět

  • ivana ivana(neregistrovaná)

    je to bohuzel psano jen pro ty co ziji v cz nas co jsme venku a obcas si taky chceme neco zdomoviny uklohnit vzdy rozcili pojmy jako mleko?!?,kostecka? sklenice!a hadej kolik gramu ,litru to asi je.zvlast pro zacinajiciho jako jsem ja. :-/

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Jejda, to bych si teď hned jeden dala, ty jsou moc dobrý.

    Odpovědět

  • Hanulka21 Hanulka21(autorka receptu)

    jsem ráda, že chutnalo a vydrží , když se nesní i 3 dny měkké, tak se dají na nějaké posezení upéci dopředu a není pak vše na poslední chvíli...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Bezvadný receptík - ozkoušeno, upečeno, mouku jsem míchala se špaldovou, sypala slunečnicí - pečeno z 1,5 dávky :-p:yes:+ bodík

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Bezva recept a hezké fotky.Hanulko jsi šikulka.Dávám boďana a čauky.:yes::-)):-D

    Odpovědět

  • Hanulka21 Hanulka21(autorka receptu)

    zelí je jedno jaké,když nakládám zelí a mám čerstvě nakrouhané tak použiji a podusím a nakyselím syrové a kdo má rád kyselejší tak může kysané...a mléko podle toho kdo má rád tuhé těsto, já radši dělám řídké, sice mi "teče" mezi prsty a špatněji se zabaluje, ale je to měkkčí a když jich dělám více tak i 3 den jsou měkké. Jak je kdo zvyklý, jako na buchty...

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Hanuli, jen bych se zeptala, jestli to nevadí, kolik toho mléka? Hrnek? Díky!!!:-)A ještě snad, to zelí pouze sterilované, nebo může být i kyselé?

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo