Nutriční hodnoty (Vepřová játra s jablky na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 175 kJ / 1 954 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,21 g |
| Tuky | 122,30 g |
| – nasycené | 45,22 g |
| – nenasycené | 69,11 g |
| –– mononenasycené | 54,09 g |
| –– polynenasycené | 15,02 g |
| ––– omega 3 | 2,07 g |
| Vláknina | 13,68 g |
| Cholesterol | 1,61 g |
| Sodík | 2,12 g |
| Sůl | 5,50 g |
| Sacharidy | 77,07 g |
| – cukry | 22,73 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřových jater | Játra vepřová | 500 g |
| 2-3 PL 2-3 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 1 lžička 1 lžička uzené mleté papriky | Paprika uzená | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička kari | Kari | 5 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 100 g 100 g slaniny (Gazdovská, anglická...) | Špek | 100 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 PL 2 PL rajčatového protlaku nebo kvalitního kečupu | Protlak rajčatový | 30 g |
| 150 ml 150 ml polosuchého bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| 1 1 větší červené jablko s křehkou slupkou | Jablko čerstvé | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| tymián čerstvý nebo sušený | Tymián sušený |