Nutriční hodnoty (Krémová žampionová polévka s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 399 kJ / 812 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,64 g |
| Tuky | 21,32 g |
| – nasycené | 13,74 g |
| – nenasycené | 6,70 g |
| –– mononenasycené | 5,46 g |
| –– polynenasycené | 1,24 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 33,66 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 338 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 98,58 g |
| – cukry | 80,66 g |
| ––– laktóza | 34,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| asi 7 dl 7 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 700 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželová ňať | Petržel nať čerstvá |