Nutriční hodnoty (Thajská polévka TOM YAM GOONG)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,74 g |
| Tuky | 30,53 g |
| – nasycené | 16,88 g |
| – nenasycené | 12,03 g |
| –– mononenasycené | 6,03 g |
| –– polynenasycené | 6,00 g |
| ––– omega 3 | 1,23 g |
| Vláknina | 19,70 g |
| Cholesterol | 921 mg |
| Sodík | 10,29 g |
| Sůl | 21,14 g |
| Sacharidy | 137,32 g |
| – cukry | 105,05 g |
| ––– laktóza | 6,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg čerstvých krevet | Krevety loupané | 500 g |
| 2 l 2 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 2000 ml |
| 6 6 cm kousek čerstvého kořene galangalu (případně nahraďte zázvorem) | Zázvor čerstvý | |
| 4 stonky 4 stonky citronové trávy | Citronová tráva sušená | |
| 16 lístků 16 lístků limetky | Limetka čerstvá | |
| 250 g 250 g Enoki/Shimeji hub (případně hlíva ústřičná) | Hlíva ústřičná syrová | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce thajské chilli pasty nam prik pao (nebo podle chuti) | Chilli omáčka | |
| cca 12 lžic cca 12 lžic rybí omáčky (podle chuti) | Rybí omáčka | 180 ml |
| cca 12 lžic cca 12 lžic limetkové šťávy | Šťáva z limetky | 180 ml |
| minimálně 3 čerstvé thajské chilli papričky (malé, pálivé) | Chilli paprička čerstvá | |
| 8-10 lžic 8-10 lžic kondenzovaného mléka | Mléko kondenzované slazené | 135 ml |
| 8 8 cherry rajčátek, rozpůlených | Likér | |
| hrst hrst čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé |