Nutriční hodnoty (Bramborové opékačky se žampiony a Nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 186 kJ / 761 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 57,25 g |
| – nasycené | 30,50 g |
| – nenasycené | 25,83 g |
| –– mononenasycené | 22,33 g |
| –– polynenasycené | 3,50 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 5,50 g |
| Cholesterol | 88 mg |
| Sodík | 1,82 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 41,22 g |
| – cukry | 3,17 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 větších brambor uvařených ve slupce (nebo zbylých od oběda) | Brambor zimní | 250 g |
| 50 g 50 g slaniny (špeku) | Špek | 50 g |
| 4 4 žampiony (na plátky) | Žampion čerstvý | |
| 1 1 červená kapie | Paprika červená čerstvá | |
| 50 g 50 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |