Nutriční hodnoty (Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 9 760 kJ / 2 333 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 325,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 312,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,30 g |
| Tuky | 46,55 g |
| – nasycené | 25,69 g |
| – nenasycené | 18,51 g |
| –– mononenasycené | 15,92 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 37,24 g |
| Cholesterol | 734 mg |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 75,86 g |
| – cukry | 26,12 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,4 kg 1,4 kg hovězích líček | Hovězí líčka | 1399.999976158142 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku (prolisované) | Česnek čerstvý | 21 g |
| 400 ml 400 ml vína (dobrého vína, ne krabicové) | Víno bílé suché | 400 ml |
| 220 g 220 g celeru (na kostky) | Celer bulva čerstvá | 220 g |
| 3 3 mrkve (na plátky) | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 kořene petržele (na plátky) | Petržel kořenová čerstvá | |
| 7 7 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| přepuštěné máslo | Ghí | |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| citronová šťáva (nebo ocet) | Šťáva z citrónu | |
| 3 3 vrchovaté lžíce domácích povidel | Povidla | |
| 2 lžíce 2 lžíce tymiánu | Tymián sušený | 30 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá |