Nutriční hodnoty (Rychlý kefírový beránek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 746 kJ / 4 003 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,70 g |
| Tuky | 175,12 g |
| – nasycené | 17,74 g |
| – nenasycené | 143,80 g |
| –– mononenasycené | 101,20 g |
| –– polynenasycené | 42,60 g |
| ––– omega 3 | 12,41 g |
| Vláknina | 12,10 g |
| Cholesterol | 593 mg |
| Sodík | 927 mg |
| Sůl | 2,88 g |
| Sacharidy | 526,00 g |
| – cukry | 228,50 g |
| ––– laktóza | 18,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 500 ml 500 ml kefíru | Kefír | 500 ml |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička perníkového koření | Perníkové koření | 5 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| tuk (na vymazání formy) | Margarín | |
| hrubá mouka (na vysypání formy) | Mouka pšeničná hrubá | |
| cukr moučka (na posypání) | Cukr bílý |