Nutriční hodnoty (Švestkový závin s mandlemi (i DIA))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 540 kJ / 1 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,70 g |
| Tuky | 116,30 g |
| – nasycené | 52,51 g |
| – nenasycené | 61,38 g |
| –– mononenasycené | 41,69 g |
| –– polynenasycené | 19,69 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 14,35 g |
| Cholesterol | 233 mg |
| Sodík | 44 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 145,18 g |
| – cukry | 13,23 g |
| ––– laktóza | 3,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 170 g 170 g hladké mouky (dá se použít i jiná než pšeničná, třeba žitná nebo špaldová) | Mouka pšeničná hladká | 170 g |
| 80 g 80 g másla pokojové teploty | Máslo kravské | 80 g |
| 80 g 80 g zakysané 15% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 80 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| švestkový kompot (pro diabetiky Dia kompot) | Švestky zavařené | |
| 80 g 80 g jemně mletých mandlí (pro alergiky: místo mandlí přidejte rozdrobené sušenky) | Mandle loupané mleté | 80 g |
| 1/2 ČL 1/2 ČL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |