Nutriční hodnoty (Hrnkový drobenkový koláč s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 813 kJ / 5 691 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,08 g |
| Tuky | 242,15 g |
| – nasycené | 139,65 g |
| – nenasycené | 96,13 g |
| –– mononenasycené | 77,68 g |
| –– polynenasycené | 18,46 g |
| ––– omega 3 | 1,05 g |
| Vláknina | 48,63 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 172 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 772,12 g |
| – cukry | 407,85 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku moučkového cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
| 250 g 250 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 250 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mandlových lupínků | Mandle loupané | 30 g |
| 500 g 500 g povidel | Povidla | 500 g |
| cukr moučka (dle chuti) | Cukr bílý | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| mletá skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |