Nutriční hodnoty (Voňavý játrový pekáček počesku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 816 kJ / 1 868 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 106,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,63 g |
| Tuky | 63,16 g |
| – nasycené | 25,26 g |
| – nenasycené | 24,72 g |
| –– mononenasycené | 19,75 g |
| –– polynenasycené | 4,97 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 23,47 g |
| Cholesterol | 3,08 g |
| Sodík | 696 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 186,15 g |
| – cukry | 17,81 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor (syrových) | Brambor zimní | 1000 g |
| 500 g 500 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 1 1 pórek (nebo půlka většího) | Pórek čerstvý | |
| 4 ks 4 ks olomouckých tvarůžků | Tvarůžky | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany (nebo 200 ml smetany ke šlehání) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletá sladká paprika (může být i špetka špetka pálivé) | Paprika červená sušená | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| strouhanka na vysypání formy | Strouhanka pšeničná |