Chalupářský šmitec

Suroviny

400 g vepřového masa
mletý pepř
mletá sladká paprika
pálivá paprika
sůl
2-4 stroužky česneku
1 cibule
3 lžíce oleje
150 g žampionů
150 g sterilované kapie
1 lžíce kečupu
worcesterová omáčka (trochu)
nastrouhaný křen (na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, osolíme, promícháme s rozetřeným česnekem, zakapeme worchestrovou omáčkou a necháme 1 hodinu v chladu odležet.

  2. Maso vložíme na rozehřátý olej a zvolna opékáme.

  3. Přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony, cibuli na měsíčky, kapii na nudličky a zalijeme kečupem.

  4. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka.

  5. Porce pokrmu posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Pro milovníky sladkých mas. Je to trochu nasládlý.

Komentáře k receptu Chalupářský šmitec

Tématické fráze: pomazánka šmitec chalupářský šmytec pomazánka šmitec recept pomazánka šmitec + recept šmitec pomazánka vepřový šmitec chalupářský šmytec recept chalupářské recepty chalupářské nudličky kuřecí šmitec kuřecí šmytec pomazánky šmitec pomazánka šmytec smytec recept smytec pomazanka recept na pomazanku šmitec vepřový šmytec recept na šmytec šmytec z kuřecího masa šmitec z kuřecího masa