Nutriční hodnoty (Vafle z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 616 kJ / 625 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
| Tuky | 34,46 g |
| – nasycené | 6,22 g |
| – nenasycené | 24,93 g |
| –– mononenasycené | 17,91 g |
| –– polynenasycené | 7,02 g |
| ––– omega 3 | 1,86 g |
| Vláknina | 8,20 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 1,14 g |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 53,00 g |
| – cukry | 23,45 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 ¼ hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku jemně nastrouhané syrové červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 2 2 – 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu | Křen čerstvý | 200 g |
| bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% |