Nutriční hodnoty (Jahodová bublanina se zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 481 kJ / 1 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,35 g |
| Tuky | 69,59 g |
| – nasycené | 35,03 g |
| – nenasycené | 26,10 g |
| –– mononenasycené | 22,07 g |
| –– polynenasycené | 4,03 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 6,98 g |
| Cholesterol | 922 mg |
| Sodík | 839 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 127,54 g |
| – cukry | 73,78 g |
| ––– laktóza | 7,46 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 lžic 6 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 66 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 30 g |
| 190 ml 190 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 250 g 250 g jahod | Jahody čerstvé | 250 g |
| tuk na vymazání pekáčku | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání pekáčku | Mouka pšeničná hrubá |