Nutriční hodnoty (Maková bábovka podle M. D. Rettigové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 604 kJ / 3 969 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,46 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 77,65 g |
Tuky | 179,41 g |
– nasycené | 69,95 g |
– nenasycené | 92,64 g |
–– mononenasycené | 46,76 g |
–– polynenasycené | 45,88 g |
––– omega 3 | 1,29 g |
Vláknina | 38,62 g |
Cholesterol | 708 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 466,04 g |
– cukry | 148,25 g |
––– laktóza | 22,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
50 g 50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 50 g |
1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
60 g 60 g perníku na strouhání | Perník | 60 g |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |