Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Maková bábovka podle M. D. Rettigové)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 604 kJ /
3 969 kcal
Bílkoviny103,11 g
– z toho živočišné bílkoviny25,46 g
– z toho rostlinné bílkoviny77,65 g
Tuky179,41 g
– nasycené69,95 g
– nenasycené92,64 g
–– mononenasycené46,76 g
–– polynenasycené45,88 g
––– omega 31,29 g
Vláknina38,62 g
Cholesterol 708 mg
Sodík 365 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy466,04 g
– cukry148,25 g
––– laktóza22,85 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
20 g 20 g droždí Droždí pekařské lisované 20 g
2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru Cukr bílý 24 g
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
400 g 400 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 400 g
špetka špetka soli Sůl mořská
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
50 g 50 g krupicového cukru Cukr bílý 50 g
1 sáček 1 sáček vanilkového cukru Cukr vanilkový 8 g
150 g 150 g mletého máku Mák modrý mletý 150 g
60 g 60 g perníku na strouhání Perník 60 g
moučkový cukr na posypání Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.