Nutriční hodnoty (Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 160 kJ / 994 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,03 g |
| Tuky | 79,60 g |
| – nasycené | 46,53 g |
| – nenasycené | 21,17 g |
| –– mononenasycené | 18,47 g |
| –– polynenasycené | 2,70 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 20,67 g |
| Cholesterol | 160 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 3,30 g |
| Sacharidy | 23,67 g |
| – cukry | 17,00 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru (podle potřeby) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 100 g 100 g parmezánu (nebo Gran Moravia) | Parmezán | 100 g |
| sůl | Sůl mořská |