Nutriční hodnoty (Krupičková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 316 kJ / 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,04 g |
| Tuky | 32,39 g |
| – nasycené | 16,51 g |
| – nenasycené | 14,00 g |
| –– mononenasycené | 10,96 g |
| –– polynenasycené | 3,04 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 3,63 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 211 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 45,43 g |
| – cukry | 2,20 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 10 cm 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 3 lžíce 3 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 45 g |
| 1-1,5 l 1-1,5 l zeleninového vývaru (nebo 2 kostky zeleninového bujónu a voda) | Vývar zeleninový | 1250 ml |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |