Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly

Těstoviny Doba přípravy: 15 minut 2 názory

Těstoviny Doba přípravy: 15 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

500 g těstovin (použila jsem makarony Adriana)
200 g gorgonzoly
250-300 ml smetany
100 g anglické slaniny (nebo šunky)
sůl
bílý pepř
půl lžičky cukru
2 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit těstoviny (nejlépe duté makarony, kolínka nebo penne) podle návodu na obalu.
    Gorgonzolu nakrájíme na kousky.

  2. Smetanu zahřejeme, přidáme gorgonzolu a na mírném teple za stálého míchání necháme rozpustit.
    Přivedeme k varu a opět za stálého míchání povaříme asi 4-5 minut.
    Když omáčka začne houstnout, odstavíme a necháme zhoustnout do potřebné konzistence.

  3. Přidáme podle potřeby sůl, pepř a dle chuti cukr.
    Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou .
    Slaninu nakrájíme na proužky, na suché pánvi je opečeme a vmícháme k těstovinám.
    Na talíři jednotlivé porce posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly

  • janky3: :-) Děkuji za milý komentář a přeji dobrou chuť a krásný večer :-K

    Odpovědět

  • janky3 janky3

    Těstovinové recepty mě vždy fascinovaly. Sama ráda vymýšlím, obyčejně co dům dá a čemu končí doba použití. Když jsem viděla gorgonzolovou omáčku, začala jsem slinit jak Pavlovův pes a dostala jsem na to takovou chuť, že nelením a jdu na to. Mňam!

    Odpovědět

Tématické fráze: gorgonzola recepty omáčka z gorgonzoly těstoviny recepty gorgonzola omáčka recept omáčka na těstoviny těstoviny s gorgonzola omáčky recepty recepty s gorgonzola recepty těstoviny testoviny recept omáčky k těstovinám recepty z těstovin gorgonzola recepty zdravě gorgonzola gorgonzola recept těstoviny s gorgonzolu recept gorgonzola omáčka těstoviny s gorgonzolou recepty s testovinami recepty s testovinami