Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15 minut 4 porce Těstoviny 0 názorů

Suroviny

500 g těstovin (použila jsem makarony Adriana)
200 g gorgonzoly
250-300 ml smetany
100 g anglické slaniny (nebo šunky)
sůl
bílý pepř
půl lžičky cukru
2 lžíce nasekané petrželky
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit těstoviny (nejlépe duté makarony, kolínka nebo penne) podle návodu na obalu.
    Gorgonzolu nakrájíme na kousky.

  2. Smetanu zahřejeme, přidáme gorgonzolu a na mírném teple za stálého míchání necháme rozpustit.
    Přivedeme k varu a opět za stálého míchání povaříme asi 4-5 minut.
    Když omáčka začne houstnout, odstavíme a necháme zhoustnout do potřebné konzistence.

  3. Přidáme podle potřeby sůl, pepř a dle chuti cukr.
    Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou .
    Slaninu nakrájíme na proužky, na suché pánvi je opečeme a vmícháme k těstovinám.
    Na talíři jednotlivé porce posypeme petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo