Nutriční hodnoty (Dortík s rebarborou a jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 700 kJ / 1 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
| Tuky | 77,62 g |
| – nasycené | 36,24 g |
| – nenasycené | 36,20 g |
| –– mononenasycené | 24,80 g |
| –– polynenasycené | 11,40 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 646 mg |
| Sodík | 274 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 113,20 g |
| – cukry | 72,00 g |
| ––– laktóza | 6,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g oblíbených sušenek | Sušenka | 100 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 700 g 700 g rebarbory (4 šlahouny, ale můžete klidně použít méně) | Rebarbora čerstvá | 700 g |
| 350 g 350 g jahod (můžou být i mražené, ale ty nechat předem povolit) | Jahody čerstvé | 350 g |
| cukr krystal nebo třtinový | Cukr bílý | |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 2 2 pudingy + trochu mléko nebo vody na rozmíchání | Puding v prášku | |
| 2 2 tvarohy | Tvaroh polotučný | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| vanilkový extrakt | Aroma vanilkové | |
| 150 g 150 g jahod (mražené zase necháme povolit) | Jahody čerstvé | 150 g |
| 3 plátky 3 plátky želatiny + 4 lžíce vody | Želatina vepřová |