Nutriční hodnoty (Mrkvový závin z jogurtového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 735 kJ / 2 327 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,70 g |
| Tuky | 163,40 g |
| – nasycené | 96,49 g |
| – nenasycené | 60,14 g |
| –– mononenasycené | 50,96 g |
| –– polynenasycené | 9,18 g |
| ––– omega 3 | 2,02 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 424 mg |
| Sodík | 681 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 157,72 g |
| – cukry | 29,32 g |
| ––– laktóza | 7,59 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
| 80 g 80 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 80 ml |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 200 g 200 g lučiny | Lučina 70% t.v s. | 200 g |
| hrst hrst čerstvé petrželky (příp. koriandru) | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| vejce na potření | Vejce slepičí | |
| sezamové semínko na posypání | Sezam loupaný |