Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 4 720 kJ / 1 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,00 g |
Tuky | 32,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 4,52 g |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto "uzení bez uzení" zpopularizoval na FB pan Petroušek. Tekutý kouř vzniká stejně jako klasické kouře, kterými se udí v opravdové udírně, spalováním kvalitního dřeva a následnou kondenzací ve vodě - více si o něm můžete přečíst třeba v tomto článku https://www.vitalia.cz/clanky/uzeni-tekutym-kourem...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 4. 2023 09:43


9. 4. 2023 16:59

18. 12. 2022 18:31


2. 5. 2021 12:25
2. 5. 2021 09:26

Filety z lososa jsem naložil na 24 hodin a pak pomalil necelé 3 hodiny. To ale byla dobrota:yes


7. 2. 2021 19:38
7. 2. 2021 19:33
Co se týká ryb, myslím si, že v pomalém hrnci budou hotovy dříve než pevné vepřové maso - nezkoušela jsem, musíte už zkusit sám

7. 2. 2021 10:47
Předem děkuji za rady.
30. 12. 2020 20:38






30. 12. 2020 16:13
No, tak si o tom něco nastudujte a snad zjistíte že se jedná o celá desetiletí běžně používaný kulér

30. 12. 2020 14:35

Ale do nového ruku 2021 vám i vaší rodině přeji hodně zdraví - to hlavně, a pak taky hodně štěstí, radosti a ať vás potkají jen ty hezké a dobré věci! Mějte se fajn!





30. 12. 2020 14:34





30. 12. 2020 10:12

casino: než jsem vyzkoušela, hledala jsem info o tekutém kouři (něco mám i v Poznámce). Také je třeba zohlednit celkové stravování člověka, určitě to nebudu jíst denně. A s tím vaším vzpomínaným dehtem z Dezy, to pletete jabka s hruškami.
30. 12. 2020 00:17
Jj, znám...
Použil jsem ho na marinování syrového lososa...
Bylo to výborné

Je to v podstatě dehet
V Bečvě pod DEZA patrně něčím podobným také marinovali rybky... 40 tun jich bylo

No, dehet jako dehet, že

29. 12. 2020 22:00






Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Francouzská kuřecí polévka s fazolemi
Přidáno před 19 hodinami
Čokoládové tyčinky s Nutellou a oříšky
Přidáno před 22 hodinami
Čokoládové preclíky
Přidáno 29. 11. 2023 21:44
Bůček s pekingským zelím
Přidáno 29. 11. 2023 20:47
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno 29. 11. 2023 13:18
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno 29. 11. 2023 12:53
Právě bylo uvařeno:
Řez "obližprst"
Poperin uvařila před 47 minutami
Budějická zelnice
Lulu87 uvařila před 4 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
Srsen_Mana uvařila před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Segra22 uvařil před 8 hodinami
Prdelanka z nouze doma
Lisa444 uvařila před 11 hodinami
Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"
Lisa444 uvařil před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sotty uvařil před 12 hodinami
Tatarák
PavlaBednarova uvařila před 12 hodinami
Chutné vafle
LucijeCzermy uvařila před 12 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Suroviny: maso vepřové, praganda,
Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vE4n
15 názorů