Nutriční hodnoty (Pljeskavica s balkánskými brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 367 kJ / 2 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 134,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 117,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,40 g |
| Tuky | 125,99 g |
| – nasycené | 57,50 g |
| – nenasycené | 60,37 g |
| –– mononenasycené | 48,75 g |
| –– polynenasycené | 11,62 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 27,30 g |
| Cholesterol | 465 mg |
| Sodík | 5,31 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 131,25 g |
| – cukry | 11,25 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého masa - směs | Vepřový ořez | 500 g |
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
| 1 svazek 1 svazek zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 750 g 750 g brambor typ A nebo B | Brambor zimní | 750 g |
| 250 g 250 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 250 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl, pepř, sladká a pálivá paprika | Paprika pálivá | |
| zelenina na ozdobu (rajčata, papriky, salát, okurky) | Mrkev čerstvá |