Nutriční hodnoty (Jarní bramborové noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 743 kJ / 1 612 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,45 g |
| Tuky | 69,29 g |
| – nasycené | 38,20 g |
| – nenasycené | 26,06 g |
| –– mononenasycené | 21,29 g |
| –– polynenasycené | 4,77 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 16,90 g |
| Cholesterol | 618 mg |
| Sodík | 3,18 g |
| Sůl | 8,61 g |
| Sacharidy | 164,50 g |
| – cukry | 21,81 g |
| ––– laktóza | 8,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky (nebo hrubé, podle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 200 g 200 g chřestu | Chřest zelený čerstvý | 200 g |
| 140 g 140 g sterilované kukuřice | Kukuřice sterilovaná | 140 g |
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 100 g 100 g eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 50 g 50 g taveného smetanového sýra | Sýr tavený | 50 g |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření 12 % (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř černý mletý | Pepř černý mletý | |
| provensálské bylinky | Provensálské koření | |
| sušený česnek | Česnek sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |