Nutriční hodnoty (Chleba kynutý kefírovou houbičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 714 kJ / 888 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,25 g |
| Tuky | 4,40 g |
| – nasycené | 0,70 g |
| – nenasycené | 2,90 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 2,50 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 12,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 179,50 g |
| – cukry | 9,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
| 120 g 120 g vody | Voda | 120 ml |
| 2 2 kefírové houbičky (o průměru 1 cm) | ||
| 40-50 ml 40-50 ml vody | Voda | 45 ml |
| 140-160 g 140-160 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1 1 rovná lžička soli | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín |