Jablečná povidla

martinka Kuchařka: martinka

6 skleniček Zavařeniny 3 názory

Suroviny

2,5 kg nahrubo nastrouhaných jablek (čerstvých)
60 dkg cukru
1 vanilkový cukr
1/2 dcl octa
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Dáme do hrnce a přidáme cukr, vanilkový cukr a ocet a důkladně promícháme. Necháme odstát 24 hodin a občas promícháváme.

  3. Druhý den vaříme a často mícháme, aby se to zespoda nepřipálilo, necháme vyvařit šťávu až do zhoustnutí. Já jsem ještě nakonec rozmixovala povidla ponorným mixérem, ale nemusí to být.

  4. Horké plníme do skleniček a pořádně zatáhneme víčka. Zavařovat se již nemusí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečná povidla

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jablká nestrúham, len narežem na štvrťky, rozvarím s klinčekmi a rozmixujem. Pridím cukor podľa chuti ( každý druh jabĺk je inak sladký ), vanilkový cukor a troška škorice a ešte asi 10 min povarím. Naplním do fliaš, uzavriem a otočím dnom nahor. Je zbytočné to nechávať stáť.;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Jeee, jablecne povidli:-p to delavala manzelovo babicka, mooc dobre;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jablečná povidla jablečné povidla jablecny povidla jablečná povidla recept povidla jablečna domácí jablečná povidla recept na jablecna povidla domácí jablečný povidla recept na jablecne povidla jablečné povidli nejlepší jablečná povidla jablečný povidla-recepty jablečná povidla bez míchání domácí jablečná povidla recepty rychlá jablečná povidla jablecnapovidla jablecni povidla recept na jablečný povidla povidla z jablek jablečná povidla bez zavařování

Zapomněl/a jsem heslo