Nutriční hodnoty (Švýcarská sýrová polévka s listovým špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 364 kJ / 3 433 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 152,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,70 g |
| Tuky | 211,65 g |
| – nasycené | 135,90 g |
| – nenasycené | 75,60 g |
| –– mononenasycené | 32,54 g |
| –– polynenasycené | 43,06 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 10,31 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 27,83 g |
| Sůl | 74,68 g |
| Sacharidy | 183,42 g |
| – cukry | 9,73 g |
| ––– laktóza | 2,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g ementálu (primátoru, madelandu) | Ementál | 200 g |
| 150 g 150 g světlé bagety (1 klasická velikost) | Bageta pšeničná | 150 g |
| 750 ml 750 ml bujónu nebo vývaru | Bujón hovězí | 750 g |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| hrst hrst listového baby špenátu | Baby špenát | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kolečka kolečka cibule | Cibule čerstvá | |
| tenké plátky plátky slaniny na ozdobu | Špek |