Nutriční hodnoty (Čokoládový krém „nutela“ z batátů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 713 kJ / 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,50 g |
| Tuky | 24,50 g |
| – nasycené | 8,25 g |
| – nenasycené | 15,79 g |
| –– mononenasycené | 11,43 g |
| –– polynenasycené | 4,36 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 25,50 g |
| – cukry | 1,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 střední batát | Batáty neloupané | |
| 3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| 5 5 měkkých datlí na oslazení (nebo agávový sirup, med či jiné sladidlo) | Datle sušené s peckou | |
| hrst hrst mletých oříšků (nejlépe lískových) | Lískový ořech | |
| voda podle potřeby, asi ½ hrnku | Voda | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje (nejlepší je kokosový) | Olej řepkový | 11 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| na dochucení je možné přidat kapku vanilkového extraktu nebo mletou skořici | Aroma vanilkové |