Babiččin teplý kompot

Ostatní Doba přípravy: 20 minut 6 názorů

Ostatní Doba přípravy: 20 minut 6 názorů

Suroviny 2 porce

2 velká jablka
1 lžíce borůvek nebo rybízu
šťáva z ½ citronu
4 hřebíčky
špetka skořice
cukr podle chuti
1 lžíce vyloupaných vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou tak, aby jablka byla cca do poloviny potopená. Přidáme citronovou šťávu, hřebíček, skořici a cukr. Vaříme, až jsou jablka téměř měkká.

  2. Přidáme borůvky nebo rybíz a ještě chvilku povaříme.

  3. Horký kompot naservírujeme do misek a navrch nasypeme ořechy.

Poznámka od kuchařky

Druhy ovoce můžeme měnit podle chuti nebo sezóny. https://varimebeztuku.blogspot.com/

Komentáře k receptu Babiččin teplý kompot

  • zizala zizala (moderátorka)

    My jsme dělali jablka + hrušky + švestky a byla to bašta. :-8 Líbí se mi tam ten rybíz, díky němu bude kompot výrazný :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Kocmax: ja si z detstva pamätám takýto kompót z jabĺk a z čerešní...je to divné, ja viem, tie čerešne, ale som to vydrankala od mamky, akosi mi vtedy viac chutil kompót ako čerstvé. Mali sme dva stromy a čerešní habadej.

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax (autorka receptu)

    Eja57: višně mě nikdy nenapadly, ale asi by to byla dobrota

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax (autorka receptu)

    magdalenka: přesně tak

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    magdalenka: tak tak, babiččiny skvělé teplé "kompůtky", jak jsem jim říkala, to je dětství:-K a tenhle je moc pěkný, v zimě si tam místo čerstvého ovoce navíc dovedu představit třeba mrazem sušené višně....

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Spomienka na detstvo...:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: babiččiny recepty koláč z z kompotu teplý jablečný kompot