Nutriční hodnoty (Jahodová buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 213 kJ / 4 114 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
| Tuky | 143,62 g |
| – nasycené | 23,14 g |
| – nenasycené | 114,60 g |
| –– mononenasycené | 95,85 g |
| –– polynenasycené | 18,75 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 37,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 433 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 614,75 g |
| – cukry | 266,00 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 400 g |
| 1 hrnek 1 hrnek žitné celozrnné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku olivového oleje | Olej olivový | 125 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička kakaa | Kakao prášek | 3 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |