Nutriční hodnoty (Makrela na pánvi s pomerančovou salsou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 963 kJ / 1 664 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 148,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,58 g |
| Tuky | 97,80 g |
| – nasycené | 24,63 g |
| – nenasycené | 72,50 g |
| –– mononenasycené | 57,89 g |
| –– polynenasycené | 14,61 g |
| ––– omega 3 | 1,68 g |
| Vláknina | 11,23 g |
| Cholesterol | 573 mg |
| Sodík | 518 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 33,75 g |
| – cukry | 6,49 g |
| ––– laktóza | 0,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g makrel | Makrela | 800 g |
| 1 1 pomeranč | Pomeranč čerstvý | |
| 2 lžičky 2 lžičky uzené papriky | Paprika uzená | 10 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 50 g 50 g černých vypeckovaných oliv | Olivy čerstvé zralé | 50 g |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 3 nové brambory | Brambor raný | |
| 150 g 150 g zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce másla | Máslo kravské | 5 g |