

Exotická dušená krkovička
Suroviny
- 4 plátky krkovice
- 1 lžíce oleje
- Dijonská hořčice
- sůl
- pepř 4 barev
- miska nakrájené slaniny
- miska nakrájených naložených švestek v Portském víně
Postup přípravy receptu
Alespoň den předem si naložíme sušené švestky do portského vína...stačí deci vína na balíček sušených a vypeckovaných švestek. Zbytek vína můžete ochutnávat při vaření receptu.
Plátky krkovice nařízneme, aby se nám okraje nezkroutily...já jsem si větší pláty rozřízla ještě napůl.
Maso osolíme a opepříme - prsty vklepeme sůl a pepř do masa.
Poté pláty masa potřeme dijonskou hořčicí a dáme maso zprudka opéct po obou stranách na rozpálenou pánev s olejem.
Takto opečené maso vyndáme na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou slaninu a nakrájené švestky naložené v portském víně - lehce osmahneme. Maso položíme zpět na pánev, podlijeme trochou vody, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme. Podléváme vodou, aby se nám maso nepřichytlo. Až je maso měkoučké, opět ho vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem. Krkovičku vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s rýží, knedlíkem, nebo bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Exotická dušená krkovička
-
krkovička jako víno
-
To musela být krásně navinulá chuť,mňam
Máš to Haničko mňamkové
-
Coleta:původně jsem to chtěla pojmenovat - pikantní pepřová dušená krkovička na švestkách a portském víně - ...ale to se mi zdálo krapet dlouhé
ale kdo má trochu fantazie,a chce....
tak v tom tu exotiku prostě uvidí...
-
Jo
kombinace švestka-portské-masíčko, to si představit dovedu
aby ta představa byla přímé živá, nalila jsem si porto
-
recept je určitě dobrý, jen nerozumín co je exotického na švestkách a vínu
-
,uložím si...máš bodík
-
-
Vypadá to opravdu exoticky